DIY blaadjeshouder

Wauw Sanne, wat een prachtige naam voor een DIY. I know, het klinkt een beetje raar, maar ik kon geen andere naam verzinnen. ;) Ik was zoals je kon lezen in mijn vorige post was ik zaterdag in Den Bosch en daar bezocht ik een aantal leuke, speciale winkeltjes. Ik zag daar ook een hele mooi ‘fotolijst’ die bestond uit twee glazenplaten en daartussen zat een klein plantje of een blaadje. Ik vond dit er super leuk uitzien, maar ik vond het wel een tikje prijzig. Ik was het even weer vergeten, maar toen ik thuis kwam en zo’n houder weer op het internet zag opduiken, vond ik dat ik er wel een zelf moest maken. Die van mij ziet er natuurlijk een beetje anders uit, maar ik vind mijn model eigenlijk wel leuker, want 1. ik heb het zelf gemaakt en 2. het is net iets meer in mijn stijl. Lees verder voor de uitleg!IMG_2028edited

 

Benodigdheden:

 • blaadje(s) uit de natuur. Het liefst wat grotere blaadjes of anders een takje
 • twee glasplaten (bijvoorbeeld uit twee fotolijstjes)
 • tape
 • schaar
IMG_2044edited

 

Werkwijze:

 1. Ga de natuur in (of gewoon je achtertuin, hihi) en zoek een paar mooie bladeren of takjes uit. Het handigste is om meerdere mee te nemen voor het geval dat er eentje sneuvelt. Maar het is niet erg als hij niet helemaal perfect is, dat is juist weer wat speelser.
 2. Haal de twee glasplaten uit de fotolijstjes. Als je niet nieuwe fotolijstje gebruikt (zoals ik), is het mooist om ze even schoon te maken met een reinigingsdoekje of wcpapiertje. Vlekjes kun je erg goed zien, omdat het glasplaten zijn.
 3. Leg je blaadje of takje op een van de glasplaten. Zorg dat het erin past. Als het niet past kun je hem een beetje afknippen of een kleiner blaadje gebruiken.
 4. Leg de andere glasplaat precies boven op de andere, zodat het blaadje er tussen in geklemd zit.
 5. Pak nu een stukje tape en plak het over de bovenkant en over de onderkant om het ‘dicht’ te maken. Zorg ervoor dat de tape gelijk over de glasplaten is verdeeld, anders zie erdoor heen dat de andere kant hoger/lager is. Doe dit ook voor de zijkanten, want het glas is heel scherp.
 6. Knip de restje tape af zo recht mogelijk af.
 7. Zet het op je bureau of op een plakje neer en zet er wat andere leuke dingetjes bij.
IMG_2138edited
IMG_2121edited
Het leuke is dat als je de zijkanten netjes plakt, je dit amper ziet als je er voor staat! :)

Ik hoop dat je dit een leuke DIY vond. Ik vind DIY artikelen altijd erg leuk om te maken en om te lezen, maar het kost wel wat meer tijd. Laat vooral in de reacties weten of je meer van dit soort artikelen wilt zien!

Weet jij nog een leuke(re) naam voor deze DIY?

Liefs, Sanne.


 

Advertenties

9 gedachtes over “DIY blaadjeshouder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s